Umbraco CMS: wat is Umbraco CMS?

Umbraco is een Content Management Systeem waarmee jij

 • een website of blog maakt, zonder code te schrijven;
 • een webshop beheert met hoge conversiepercentages;
 • meer leads genereert met een snelle zakelijke website;
 • een maatwerk website ontwikkelt die volledig is geïntegreerd met jouw applicaties;
 • de inhoud van jouw website verdeelt over websites, apps en IoT-apparaten (van derden) met behulp van krachtige API's en GraphQL;
 • geniet van een eenvoudig te beheren contentmanagementsysteem (CMS), zonder beperkingen;

Umbraco is een flexibel CMS

Umbraco's belangrijkste doel is jou een platform bieden waar jij de vrijheid hebt om content op jouw manier te beheren. Elk project heeft andere behoeften en eisen. In plaats van een systeem vol opties en knoppen die niet relevant zijn voor jou, is Umbraco CMS geordend en open. 

Elk type content heeft eigen velden zodat een redacteur deze makkelijk van inhoud kan voorzien. Umbraco toont de pagina's of nieuwsberichten niet in een lijst maar in een handige boomstructuur. Hierdoor is ook de structuur van de website direct inzichtelijk. De structuur is volledig op maat in te richten voor elke organisatie. Dit maakt Umbraco een flexibel systeem.

Intuïtieve gebruikerservaring

Hoe zorg je ervoor dat jouw website of webshop relevant en actueel blijft? Door jouw contenteditor te laten werken met een gebruiksvriendelijk CMS. Klinkt nogal logisch, maar toch wordt dit belangrijke aspect door velen vergeten. In Umbraco zitten functionaliteiten die het contenteditors gemakkelijk maken. Op deze manier ben je er zeker van dat content (tekst, foto's of video's) regelmatig wordt bijgewerkt en precies gepresenteerd wordt zoals je het bedoeld hebt, ongeacht het apparaat dat jouw bezoekers gebruiken.

Een sterk Umbraco-ecosysteem

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Wordpress, wordt Umbraco ondersteund door een professioneel en  bekwaam bedrijf. Daarnaast is er een opensourcecommunity van meer dan 200.000 actieve gebruikers en een toegewijd partnersysteem dat ervoor zorgt dat Umbraco altijd up-to-date, stevig en in balans blijft.

Het publiceren van content met Umbraco

Bij het publiceren van content zijn de verschillen tussen Umbraco en andere CMS-en zoals Wordpress een stuk groter. De meest opvallende verschillen zijn:

 • Meertaligheid: Umbraco is op dit gebied erg flexibel. Zo kun je op veldniveau vertalingen toepassen en verschillende boomstructuren inrichten per taal. Zonder externe plugin.
 • Webrichtlijnen: Met Umbraco hebben onze ontwikkelaars het volledig zelf in de hand om aan de internationale W3C/WCAG standaarden en internationale richtlijnen te voldoen, zonder afhankelijk te zijn van de themabestanden van derden.
 • Zoekmachine: Umbraco ondersteunt zoeken binnen de redactie- en bezoekersomgeving. Je kunt daarmee teksten, documenten en metadata doorzoeken.
 • Opmaken met blokken en velden: Je maakt jouw pagina's op in blokken, zoals Lego. Wij hebben Umbraco zo ingericht, dat je hierin volledig flexibel bent, zonder een zware externe 'visuele editor'
 • Integratie met LDAP en ActiveDirectory: bij Umbraco kun je gebruiken maken van de standaard .NET Active Directory Membership Provider.

Techniek van Umbraco CMS

Umbraco CMS is een .NET oplossing. Deze Microsoft technologie biedt als voordeel dat Umbraco makkelijk te koppelen is met andere systemen via SOAP en ASP.NET Web API, maar ook koppelingen met Afas, Microsoft Dynamics en bijvoorbeeld Simplicate, Teamleader of Hubspot zijn snel te maken.

Hosting op het Microsoft Azure platform

Wij hosten op het platform Microsoft Azure: een veilig, razendsnel en enorm flexibel hostingplatform. Opschalen en afschalen wanneer nodig, piekbelastingen voorkomen en een netwerk van Europese servers, waardoor de data in Europa blijft. In een volgende blog vertellen we meer over Microsoft Azure. 

In deze blog hebben we je geprobeerd te vertellen wat Umbraco is. In onze volgende blogs nemen we je mee in de vraagstukken 'Voor wie is Umbraco?' en 'Waarom jij kiest voor Umbraco'.

 

een man met een snor

Ik ben Guido

Software architect bij Dutchbreeze. Ik vertel je graag meer over Umbraco CMS en jouw online kansen.

Onze verhalen

In onze blogs laten we zien waar we dagelijks mee bezig zijn. We geven onze visie op ons werk, op vernieuwingen en op verandering.

Bekijk onze verhalen
}