Hoe leg je een solide basis waarmee je vanuit jouw intrinsieke kracht kunt communiceren?

Merken die duidelijk hebben waar ze voor staan en dit consequent uitdragen, hebben een absolute voorsprong. Reden genoeg om jouw merkidentiteit goed vast te leggen!

een groep mensen die een bordspel op een lijst spelen

Waarom ontwikkel jij een merkidentiteit?

Door een goede merkidentiteit te ontwikkelen creëer je een solide merk met duidelijke associaties. De merkidentiteit bestaat uit een missie, visie, kern- of merkwaarden, merkessentie en merkpersoonlijkheid, aangevuld met jouw dromen en ambities. Wie ben je, wat doe je, waarom doe je het en welke waarde of betekenis heeft jouw merk voor jouw doelgroep? Veel bedrijven hebben de merkidentiteit te vlak of generiek gevormd, waardoor een uitgesproken of onderscheidende 'touch' ontbreekt.

Wat is jouw uitdaging?

Er zijn verschillende soorten uitdagingen en aanleidingen om aan de slag te gaan met merkmanagement.

  • Een nieuw merk vanuit het niets opbouwen start met het vormen van merkidentiteit. Er is een business idee, maar wie zijn we en wie gaan we zijn?
  • Een nieuwe activiteit kan de aanleiding zijn om een bestaand merk aan te scherpen. Bijvoorbeeld internationalisatie, of de stap naar e-commerce.
  • Een koerswijziging of verandering die invloed heeft op de presentatie van jouw bedrijf is een belangrijke aanleiding om merkidentiteit of merkontwikkeling aan te pakken.
  • Je hebt een duidelijke groeiwens maar door een ongeschreven merkidentiteit blijft groei uit. 

Merkuiterlijk, positionering en merkarchitectuur

Het is verstandig je eerst te buigen over de merkidentiteit voordat je start met merkuiterlijk, (online) positionering of jouw merkarchitectuur als je meerdere merken voert. Je stemt de positionering, de merkarchitectuur en het merkuiterlijk namelijk af op de merkidentiteit.

een man met een snor

Wil je meer weten over merkidentiteit?

Voor een startup hebben we tools om te bekijken of de waardepropositie wel matcht met je doelgroep. Voor een MKB-ondernemer kan een aanpassing in de online positionering zinvol zijn.

Plan een vrijblijvend gesprek.

De weg naar een sterk fundament

Onze benadering van een mentale identiteit is eigen, uniek en brengt directe meerwaarde. In 2 inspirerende sessies verzamelen we samen met jou voldoende data. De precieze uitvoering van onze aanpak is per opdrachtgever verschillend. We geloven niet in een one-size-fits-all benadering, maar hanteren wel een roadmap die werkt. 

01

Kennismaken

In ongeveer een uur maken we kennis, bespreken we jouw pijnpunten en jouw doelen.

02

Missie, visie & ambities

In een eerste sessie vertalen en we dromen in concrete ambities en bepalen we jouw visie en missie.

03

Merkwaarden & identiteit

In een tweede sessie halen we jouw kernwaarden, merkessentie, merkcategorie en merkverhaal op.

04

Merkdocument

We schrijven een merkdocument waarin we jouw merkidentiteit verwoorden.

Hoe bepalen we jouw merkidentiteit?

een groep mensen in een vergadering

Sessie 1: missie, visie & ambities

In een eerste sessie van ongeveer 4 uren halen we het bestaansrecht van jouw merk boven tafel. We gaan op zoek naar echtheid, onderscheidend vermogen en relevantie. We gooien aannames overboord en we onderzoeken wat er écht toe doet. We halen jouw dromen op en vertalen deze in kraakheldere ambities en bedrijfsdoelen. 

een persoon die naar een whiteboard wijst

Sessie 2: merkwaarden & identiteit

In de tweede sessie van ongeveer 4 uren bepalen we jouw waarden en identiteit. Deze waarden bepalen jouw richting en ze geven jou dagelijks aan wat jij doet goed of fout is. We schrijven jouw kernwaarden, merkbelofte en merkverhaal.

We zorgen hiermee voor een duidelijke en voor iedereen begrijpelijke richting en we leggen de basis voor een solide merk.

een doos en een doos

Merkdocument

De uitkomsten van de beide sessies leggen we vast in een hapklaar merkdocument. Met dit document heb je een krachtig fundament om jouw groei op te bouwen.

Wij ontwikkelde de merkstrategie voor onder andere