Haaksbergerstraat 67 Hengelo

Umbraco website voor Jan Medendorp

grafische gebruikersinterface, website

Jan Medendorp, Twentse bekende met een westers randje

Jan Medendorp was voorlichter bij het ministerie van Onderwijs en CNV. Momenteel is Jan werkzaam als programmamaker/verslaggever bij RTV Oost, is hij hoofdredacteur en eigenaar het economisch magazine Twentevisie en medewerker van Saxion Hogeschool.

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Amnesty International heeft hij (samen met Daan Bronkhorst) het boek “Silhouet van een beweging” geschreven.

Jan Medendorp is gespecialiseerd in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport en politiek. Hij is een vakman, staat dichtbij mensen, is belangstellend, enthousiast, is niet altijd vriendelijk en heeft te allen tijde de touwtjes in handen.

Het vraagstuk

De vraag van Jan Medendorp was: hoe kan ik mijzelf beter positioneren zodat mijn artikelen, mijn columns en mijn video's op mijn eigen website goed te bekijken zijn, én zodat ik meer leads genereer voor een dagvoorzitterschap.

Tevens werd duidelijk dat Jan een Wordpress website had, die niet goed zelf door Jan te beheren is.

Onze oplossing

Jan gaf in een eerste gesprek aan dat er ontzettend veel content van de laatste 20 jaren aanwezig is. In het gesprek werd ook duidelijk dat Jan tijdens de corona pandemie te leiden heeft gehad van het afzeggen van diverse bijeenkomsten, waardoor nu de focus moet liggen op een pakkende online aanwezigheid.

We vertaalde deze vraagstukken naar een overzichtelijke Umbraco website, waar de duidelijk en snel door alle artikelen van Jan bladert. Jan Post nu zelf de artikelen in een gebruiksvriendelijke beheeromgeving.

  • Opdrachtgever

    Jan Medendorp

  • Type project

    Umbraco website

  • Datum oplevering

    Augustus 2021

Bekijk de website

Positionering en website, snel naar resultaat

Binnen 1 weer naar livegang!

01

Ontdekken

Een Quickscan met Jan was genoeg voor de formulering van een duidelijke opdracht.

02

Vormen

We bepaalden de doelgroepen en we formuleerde de online strategie.

03

Ontwikkelen

Wireframes, ontwerp en technische implementatie in Umbraco CMS

04

Implementatie

Testen, content overzetten en livegang.

De resultaten

In een tijdsbestek van een week bouwden we een nieuwe website, we verhuisde de content (2000 artikelen en columns) en we richtte alle SEO functionaliteiten in. 

Bezoekers hebben een vriendelijke ervaring op de website, doordat de leesbaarheid van de artikelen en columns duidelijk en fris is. 

We hebben een duidelijke funnel ingericht, zodat de contactmogelijkheden van potentiële opdrachtgevers duidelijk is. 

 

Meer weten over een Umbraco website?

In een vrijblijvend gesprek vertel ik je graag over de mogelijkheden van een website in Umbraco CMS.