Stichting Nusantara: Lego Serious Play sessie

een groep mensen die rond een tafel zitten en een bordspel spelen

Het vraagstuk

Het bestuur van Nusantara had ondersteuning nodig om de kernwaarden binnen het management team te laden. Tijdens een meerdaagse bijeenkomst werden wij ingevlogen om met behulp van Lego Serious Play draagvlak voor de nieuwe kernwaarden te krijgen.

Onze oplossing

Lego Serious Play

LEGO SERIOUS PLAY is 'de zakelijke toepassing' van LEGO. Met dezelfde materialen als waar kinderen mee spelen zetten we professionals aan het werk om op een vernieuwende manier tot inzichten te komen over hun zakelijke uitdaging. LEGO SERIOUS PLAY werd door LEGO zelf ontwikkeld, als strategische interventie voor organisaties.

Met deze methodiek bouwen groepen mensen aan gezamenlijke inzichten, over bijvoorbeeld de strategie van hun organisatie of het laden van de kernwaarden, zoals het probleem bij Nusantara.

LEGO SERIOUS PLAY is juist goed toepasbaar bij dit soort lastige organisatievraagstukken, waar iedereen een uitgesproken mening heeft.

Middels een paar vragen moesten de leden van het management team werken naar een gezamenlijk bouwwerk die de kernwaarden visualiseerden.

  • Partners

    Stichting Nusantara

  • Type project

    Strategische sessie

  • Datum aanvang project

    oktober 2021

Bezoek de website van Nusantara

Het resultaat

Voor alle deelnemers was het een geweldig leuk dagdeel. Op een heel andere manier heeft een management team gewerkt aan draagvlak van de kernwaarden. En hoe! Het resultaat was een prachtig bouwwerk, én een presentatie over het bouwwerk van 1 van de deelnemers. 

De kernwaarden hebben draagvlak, zonder dat er 1 uitgesproken mening het voortouw heeft genomen. Iedereen heeft zijn of haar bijdragen aan deze kernwaarden scherp!

Meer weten over een Lego Serious Play sessie?

Wil je meer weten over een leuke en waardevolle invulling van een managementdag? Of wil je een specifiek probleem oplossen met Lego Serious Play?

Neem contact met me op. Ik zorg dat we binnen een dag een afspraak gepland hebben.