Cierpa Software, maakt successen zichtbaar

een laptop met een raam open

Cierpa Software ontwikkelt gebruiksvriendelijke en slimme software voor organisaties die willen verbeteren. Met de lean manufacturing software van Cierpa Software worden verbeterprocessen versnelt met factor 2 tot 3! Dutchbreeze gaf vorm aan de nieuwe strategie, de merkidentiteit en wij ontwikkelde een nieuwe website.

Uitdaging

Cierpa software had reeds de beschikking over een Umbraco website. Deze website was verouderd en de content stond versnipperd over de website, waardoor de bestemming en de route naar de bestemming niet duidelijk genoeg waren. De moeilijkheden voor Cierpa Software was de vertaling van de technische functionaliteiten van de software naar de oplossingen voor opdrachtgevers.

Oplossing

In meerdere brainstorms bepaalde we eerst de echte vragen. Hieruit kwam naar voren dat de merkidentiteit, de productmarketing en de online propositie aan vernieuwing toe waren. We startte met het aanscherpen van de merkidentiteit door missie, visie, merkbelofte en ambities een prominente rol te geven. Vanuit dit fundament werkte we gezamenlijk aan de productmarketing: we vertaalde de functionaliteiten naar hapklare toepassingen, oplossingen en toegevoegde waarde voor de opdrachtgevers, door steeds weer de vraag te stellen: "what's in it for me?"   Parallel aan het proces van de productmarketing gaven we vorm aan het merkuiterlijk, waarin vernieuwing en verandering duidelijk naar voren moeten komen, en er een dynamische familie ontstaat van de 5 producten van Cierpa Software.   Vanuit deze 3 pijlers: de merkidentiteit, het merkuiterlijk en de productmarketing, ontwikkelde we een nieuwe Umbraco website waarin continue verbeteren zichtbaar is in de toegevoegde waarde van de software. De website bevat een duidelijke en gestructureerde funnel, waarin bezoekers snel een demo-verzoek kunnen plaatsen.

  • Opdrachtgever

    Cierpa Software

  • Type project

    Umbraco website & merkuiterlijk

  • Datum oplevering

    januari 2022

Bezoek de website

Van strategie naar online

Een nieuwe strategie, een fris merkuiterlijk en een website gericht op meer conversie.

01

Strategie

We scherpten de missie, visie, ambities en merkbelofte aan.

02

Productmarketing

We vertaalden de functionaliteiten in oplossingen en waarde voor opdrachtgevers.

03

Ontwikkelen

We ontwikkelde het nieuwe merkuiterlijk, de userstories en de website Umbraco CMS.

04

Implementeren

Website audits, Umbraco cursus en lancering van de website.

Het resultaat

Vanuit het klantperspectief is nu veel duidelijker geworden welke toegevoegde waarde de software van Cierpa heeft. Daarnaast is een professionaliseringsslag gemaakt in de corporate identiteit van Cierpa. De eerdere merkbelofte "software voor continue verbeteren" is vervangen door "maakt successen zichtbaar". De C is gevisualiseerd in een continue proces zonder eind en is herkenbaar doorgevoerd in verschillende varianten per SAAS product.

Bekijk hier het resultaat.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze werkwijze? Of heb jij een vergelijkbaar project zoals Cierpa Software?