Umbraco: gebruiksvriendelijk, veilig en supersnel CMS

De keuze voor een goed Content Management Systeem is belangrijk. Waarom? We kunnen een enorm technisch pleidooi houden over de krachtige technische eigenschappen van Umbraco: gemakkelijke integratie van bestaande pakketten, erg veilig door de solide structuur, een enorme community en verliefdheid van programmeurs.

Door Pim van der Werff / 27 augustus 2020
Umbraco webdevelopment at Dutchbreeze

Zonder twijfel en vol overgave: Umbraco is ons favoriete CMS. Wij bouwen al jaren in dit gebruiksvriendelijke, veilige en snelle Content Management Systemen (CMS). De positieve feedback over het gebruik van Umbraco is enorm, want de gebruiksvriendelijkheid, de resultaten in zoekmachines en de schaalbaarheid liegt er niet om!

Voor wie is Umbraco?

Umbraco CMS is flexibel gebouwd en daarmee toepasbaar voor kleine corporate websites, maar ook grote mediasites en complexe applicaties draaien stabiel en veilig. De flexibiliteit van Umbraco en de modulaire basislaag, maken het CMS dus een welkome inzet voor elk project, groot of klein. Het CMS wordt wereldwijd door ruim 500.000 websites gebruikt waaronder Fortune 500 bedrijven zoals Microsoft, Mercedes, Amnesty en McDonalds. Umbraco leent zich uitermate goed voor diverse maatwerk oplossingen. Het systeem heeft een solide basis die we modulair uitbreiden. Eenvoudige websites ontwikkelen we snel, maar ook complexe, meertalige websites of multi-sites platformen vanuit één beheeromgeving ontwikkelen we binnen een enkele iteraties en sprints.

Wanneer zet je Umbraco CMS in?

Umbraco zet je in als content management systeem als je vooral snelheid, veiligheid en eenvoud in beheer wilt. Maar dat zijn niet alleen factoren om voor Umbraco te kiezen. 

 • Je wilt een flexibele website
 • Je wilt een veilige website
 • Je wilt een schaalbare website
 • Je kiest voor een zeer gebruiksvriendelijke back-end
 • Je kiest bewust voor een open source toepassing
 • Je wilt eenvoudig koppelen aan andere systemen zoals SAP, Mailchimp, SalesForce of Sharepoint.

Met Umbraco word je blij!

Als manager bespaar je direct- en indirect fors op kosten die 'verborgen’ zaken, zoals onderhoud en veiligheidsupdates, met zich meebrengen. Duidelijkheid vooraf!

Als contentmanager heb je geen gedoe, geen beperkingen maar eenvoud in gebruik en inzet. Met Umbraco krijg je daarmee een CMS dat precies aan jouw behoeften voldoet. Alle pagina's, nieuwsberichten en media onderdelen beheer je in een overzichtelijke en moderne omgeving. Toch behoud je als contentmanager veel vrijheid om zelf de website te beheren zonder tussenkomst van een ontwikkelaar.

Met Umbraco geef je jezelf de vrijheid om juist die strategie te varen die jij wilt varen. De Umbraco Cloud-website is binnen enkele dagen operationeel. Comfort, geruststelling en voorspelbaarheid wanneer je het het meest nodig hebt: je wilt online zijn en blijven.

Umbraco in de top van wereldwijde CMS

Umbraco ontwikkelt zich wereldwijd razendsnel en dat is ook niet vreemd voor een open-source Content Management Systeem dat veel betaalde als ook niet-betaalde varianten overtreft. Volgens Emerce staat Umbraco al jaren in de top van de categorie CMS software open source.

Veel overheden kiezen momenteel bewust voor Umbraco vanwege de veiligheid en schaalbaarheid. In combinatie met een Azure platform van Microsoft, is deze .NET omgeving snel, betrouwbaar en enorm schaalbaar. Je neemt af wat je gebruikt.

Is Wordpress dan niet populairder?

Wordpress is ongetwijfeld populairder dan Umbraco. De reden hiervoor heeft niets te maken met prestaties, maar goede branding en exposure in een tijd dat bloggen populair begon te worden. En natuurlijk is het bijna kinderlijk eenvoudig om een Wordpress website te lanceren.

Wordpress, ontstaan als blog-platform

Wordpress is ontstaan als blog-platform en heeft CMS functies toegevoegd. Dit is ook direct de oorzaak dat Wordpress erg kwetsbaar geworden voor hackers. De overgrote meerderheid van de gebruikers heeft geen achtergrond in ontwikkeling: je kunt volledig los gaan met allerlei plugins. Direct een geweldig verkoopargument, maar het is ook een oorzaak van de vele aanvallen van hackers en onwelwillende bezoekers uit allerlei windstreken. Op het eerste gezicht zijn deze plug-ins aantrekkelijk. Contactformulieren, prijstabellen, SEO verbeteren, abonneelijsten, mediagalerijen. Bijna allemaal gratis en veel plugin bouwers hebben hierop hun verdienmodellen ingericht. Nu de werkelijkheid: ze zorgen voor uiteenlopende bugs en fouten, ze vertragen en ze zorgen daarmee voor een negatieve ontwikkeling in jouw zoekresultaten.

Een eigen krachtig ecosyteem

Umbraco heeft een eigen krachtig ecosysteem. Professionele ondersteuning en overview door het bedrijf Umbraco HQ, de open source community met meer dan 200.000 actieve gebruikers en een wereldwijd partnernetwerk om de implementatie te verzorgen. De bouw op het .NET framework van Microsoft en daarmee de naadloze koppelingen met andere Microsoft software complementeren het ecosysteem.

De techniek, een krachtige motor

.NET is een framework van Microsoft. Het framework biedt een veilig en stabiel fundament en .NET is volledig en professioneel ontwikkeld. We zijn niet afhankelijk van derde partijen met de inzet van .NET. Umbraco wordt als laag op Microsoft .NET gebouwd, waarbij we alle concepten die Microsoft gebruikt hergebruiken. Bijvoorbeeld het User en Member-authentication gedeelte werkt op basis van het .NET Membership Framework. Het systeem is bijzonder flexibel door de mogelijkheden van de Umbraco API in combinatie met .NET. Onze Umbraco gecertificeerde programmeurs kunnen het CMS onbeperkt uitbreiden met extra functionaliteit

Speerpunt is veiligheid

Veiligheid is belangrijk speerpunt voor Umbraco. Het bedrijf laat regelmatig audits uitvoeren door beveiligingsbedrijven om ervoor te zorgen dat het CMS optimaal beveiligd is.

Snel voor klein en groot

De basis van Umbraco is al erg snel. Juist geconfigureerd en gevuld haal je met gemak mooie scores op Google Pagespeed. Umbraco heeft verder ook slimme zoeksystemen ingebouwd waardoor grote zoekacties zeer snel en vloeiend verlopen. De hosting op het schaalbare Azure platform geven een extra boost aan de snelheid.

Koppelingen met bestaande platformen

Naast de naadloze koppelingen met Microsoft software, kunnen wij zorgen dat Umbraco zonder probleem praat met andere diensten. Wij staan als Umbraco partner garant voor een vlekkeloze implementatie en verzorgen tevens de koppelingen met de meest gebruikte systemen zoals Microsoft Dynamics, SalesForce, MailChimp, SAP, Hupspot, LeadForensics of Google Analytics.

Kies bewust met Umbraco voor veiligheid en gebruiksvriendelijkheid

Voor Umbraco kiezen, is een bewuste keuze. Naast dat je voor veiligheid kiest voor jou en jouw gebruikers, kies je ook bewust voor een Microsoft platform dat naadloos integreert met andere Microsoft diensten zoals Offce365. Ook het hostingplatform Microsoft Azure is een gevolg van het kiezen voor Umbraco. Dit is een one-click hosting, snel en schaalbaar.

 • Open source (MIT License), geen licentiekosten
 • Gebaseerd op .NET Framework
 • Super veilig, er komen jaarlijks weinig veiligheidsupdates
 • Ondersteund door 220.000 community members
 • Geschikt voor complexe websites en applicaties
 • Meertalige ondersteuning
 • Hosting op Microsoft Azure
 • Gebruiksvriendelijk voor ontwikkelaars én diegene die content plaatst